Dinkelweckerl

Dinkelweckerl

4.8 121 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 23 godz. 40 min
12 Stück

Składniki

Vorteig
  • Wasser (lauwarm)
    50 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    60 g
Kochstück
  • Wasser
    150 g
  • Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    50 g
Hauptteig
  • Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
    260 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Honig
    10 g
  • Dinkelmehl Type 630 oder 700
    400 g
  • Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
    3 - 4 TL
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Öl zum Einfetten
  • grobes Salz (opcjonalnie)
    1 EL
  • Kümmel, ganz (opcjonalnie)
    1 EL
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 637 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...