Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dinkel-Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 350 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 zum Bemehlen
-
15
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
lub 15 g Honig - 3 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Roggenmehl zum Bearbeiten
- Sesam zum Bestreuen
- Mohn zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 758 kJ / 181 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Müsliweckerl
15 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16h 30 min
Vinschgerl
14 godz.
Buttermilchbrot
18 godz.
Möhren-Körner-Brote
15 godz.
Kaisersemmeln
15h 45min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Mohnflesserl
14h 30min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 Std. 40 Min
Knusperspitze
5h 30min