![Celeriac parmigiana Celeriac parmigiana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26F5ED79-1B13-4B0A-B9B3-B6B2992CD5BE/Derivates/62210442-752e-4df5-a3b4-76758cb1e2d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coating
- 20 g flaxmeal (see Tips)
- 100 g filtered water
- 4 slices day-old bread of choice (approx. 140 g), torn into pieces
- 1 garlic clove
- 2 tsp dried thyme
- 1 tsp dried sage
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Celeriac cutlets
- 10 g extra virgin olive oil, plus extra for shallow frying
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- 800 g canned chopped tomatoes
- 2 celeriacs, peeled and cut into 4 slices each (approx. 1.5 cm thickness)
- 160 g vegan cheese (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1496.4 kJ / 356.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 17.1 g
Alternatywne przepisy
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Bang bang broccoli
3 Std. 25 Min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Vegan mayonnaise
15 min
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Raw zucchini bolognaise
15 min
Mixed mushroom burgers
50 Min
Vegan hollandaise
10p
Raw pumpkin and zucchini curry
25 Min
Basil, avocado and hemp pesto
5 min
Rendang curry
30min