Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g white bread (approx. 1 slice), crusts removed and torn into pieces
- 320 g buttermilk
- 1 garlic clove
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g brown onion, cut into quarters
- 1 tbsp olive oil
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cinnamon
- 3 tsp curry powder
- 200 g tempeh, cut into pieces (2-3 cm)
- 40 g dried apricots
- 1 red apple, peeled, cored and cut into quarters
- 500 g pumpkin, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g lemon juice
- 30 g chutney, fruit
- 50 g sultanas
- 1 tsp sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 eggs
- 4 dried bay leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1507.8 kJ / 359 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 812.8 mg
Alternatywne przepisy
Potato and green pea curry
50 min
Pumpkin tart
2h 15min
Rogani kumbh
45 min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Fig and apricot tea bread
1 godz. 30 min
Mediterranean vegetable bake
50 min
Pearl barley bread rolls
1h 15min
Tex-mex vegetable stew
1h 15min
Mushroom bolognaise
45 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Chilli con tempeh
20 min
Pulse and pumpkin curry
30 min