Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 230 g spelt flour
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp salt
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 100 g dairy free margarine
- 100 g almond milk
Filling
- 100 g cherry tomatoes, cut into halves (optional)
- 100 g canned baby beetroot, drained and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 150 g leek, white part only, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 350 g firm tofu, cut into pieces (3 cm)
- 150 g almond milk
- 2 tsp nutritional yeast
- 2 pinches ground black pepper
- 3 tsp onion salt
- 3 tsp dried basil
- 100 g frozen broad beans, thawed and shelled
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1376.1 kJ / 327.6 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 808.4 mg
Alternatywne przepisy
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Tofu 'sour cream'
5min
Leek quiche
1 godz. 20 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Vegan mayonnaise
15 Min
Vegetable pilaf
1h
Breakfast sausages
1h 5min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min