Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trüffel-Mayonnaise
- 200 g Sonnenblumenöl
- 50 g Trüffelöl
- 1 Ei (siehe Tipp)
-
1
TL Zitronensaft
lub 1 TL Essig - 2 TL Senf (10 g)
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Salz
Rindercarpaccio und Fertigstellung
- 500 g Rinderfilet, aus der Mitte (siehe Tipp)
- 1 Bund Rucola
- 60 g Schwarzer Trüffel, frisch, in dünnen Scheiben
- 60 g Parmesan, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 402 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Wellington mit Rotwein-Jus und Champignon-Duxelle
2 Std. 30 Min
Sauce Béarnaise
20 min
Vitello Tonnato
48h
Rindfleisch-Tatar
30 Min
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30 Min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2 godz. 15 min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1 godz. 20 min
Lachs-Tatar
5 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Knusper-Garnelen mit Mangodip
20 min
Zweierlei vom Lamm mit Möhren-Ingwer-Püree und Rotwein-Jus
5h 15min