![Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/78664f6c-019b-4a98-9868-9b10bed3920d/Derivates/78cea3e1-3e7a-49cb-a7d6-a14e8d8d4f38.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Braten
- 900 g Wildgulasch
- Pfeffer zum Würzen
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 50 g Kirschkonfitüre
- 2 TL Zucker
- 1 EL Tomatenmark
- 360 g Rotwein, trocken
- 4 Wacholderbeeren
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 800 g Rinderfond
- 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (5 mm)
- 150 g Champignons, geviertelt oder geachtelt
- 40 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3597 kJ / 859 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1h 30min
Rehrücken mit Kirsch-Walnuss-Slaw
1 Std. 10 Min
Coq au vin
2h
Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme
1h 30min
Rehmedaillons mit Walnussrisotto
45 min
Kaninchen in Barolosauce
1 Std. 15 Min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2h
Hirschgulasch-Suppe
1h 30min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min
Wildschweinbraten mit Knödeln und Rotkohl
10h 45 min
Sauerbraten mit Spätzle
53h
Ochsenbäckchen
5 Std.