Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Braten
- 900 g Wildgulasch
- Pfeffer zum Würzen
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 50 g Kirschkonfitüre
- 2 TL Zucker
- 1 EL Tomatenmark
- 360 g Rotwein, trocken
- 4 Wacholderbeeren
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 800 g Rinderfond
- 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (5 mm)
- 150 g Champignons, geviertelt oder geachtelt
- 40 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3597 kJ / 859 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rehrücken mit Kirsch-Walnuss-Slaw
1h 10min
Lammhüften mit Speckbohnen
1h 30min
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20min
Lammhüften mit Speckbohnen
1h 30min
Entenbrust mit Röstzwiebel-Knödel und Möhren
1h 40min
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1h 30min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 godz.
Sauerbraten mit Spätzle
53u.
Hirschgulasch-Suppe
1h 30min
Wildschweinbraten mit Knödeln und Rotkohl
10h 45min
Ochsenbäckchen
5 godz.
Smoked Gulasch mit Bacon
4 godz.