Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
TM6

Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter

4.9 (441 ocen)

Składniki

Kräuter-Knoblauch-Butter

  • ½ EL frische Petersilienblätter
  • ¼ EL frische Thymianblättchen
  • ½ TL Oregano, getrocknet
  • 1 Knoblauchzehe
  • 30 g Butter, weich
  • 1 - 2 Prisen Salz, nach Geschmack

Rindersteaks und Fertigstellung

  • 1850 g Wasser
  • 30 g Zitronensaft
  • 2 Rinderfiletsteaks (à ca. 180-200 g), 3 cm dick
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 2 Lorbeerblätter, getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1416 kJ / 338 kcal
Białko
43 g
Węglowodany
0 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy