Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Öl
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 4 Hähnchenschenkel, mit Haut
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Tomatenmark
- 200 g Rotwein, trocken
- 200 g Katenschinken, gewürfelt
- 400 g Champignons
- 300 g Rinderfond
- 2 Zweige Rosmarin
- 1 Zweig Thymian
- 30 g Wasser
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2725 kJ / 650 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Boeuf Bourguignon
3h 30min
Ossobuco
1h 20min
Kaninchen alla Liguria
10 godz.
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Kalbsleber venezianisch
40min
Rotwein-Ente mit Feigen
50min
Lammkeule alla Romana
2h 15min
Leber Berliner Art (Berlin)
50min
Entenbrust mit Roter Bete und Kartoffelgratin
1h 20min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h
Kaninchen in Barolosauce
1h 15min
Gulaschsuppe deluxe
2 godz.