Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Öl
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 4 Hähnchenschenkel, mit Haut
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Tomatenmark
- 200 g Rotwein, trocken
- 200 g Katenschinken, gewürfelt
- 400 g Champignons
- 300 g Rinderfond
- 2 Zweige Rosmarin
- 1 Zweig Thymian
- 30 g Wasser
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2725 kJ / 650 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Boeuf Bourguignon
3h 30 min
Lammkeule alla Romana
2h 15min
Jambalaya
30 min
Arroz Brut
1h
Lammhüften mit Speckbohnen
1 Std. 30 Min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Kalbsleber venezianisch
40 Min
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3hod. 50min
Rindfleisch in Rotwein
2h 15min
Gulaschsuppe deluxe
2h
Leber Berliner Art (Berlin)
50 min