Urządzenia i Akcesoria
Gambas Piri-Piri
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen8
-
Piri-Piri-Chili frisch10
-
Zitronenschale gerieben1 TL
-
grobes Salz10 g
-
Rotweinessig30 g
-
Weinbrand20 g
-
Tomatensauce (z. B. von Barilla), siehe Tipp800 g
-
Zucker½ TL
-
Olivenöl50 g
-
Rosmarin abgezupft2 Zweige
-
Thymian abgezupft5 Zweige
-
Garnelen, roh, groß, geschält800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
41 g
Kalorie
1975 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2020
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)
40 Min
Kalbfleisch-Stifado
5 Std. 35 Min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Hähnchen Teriyaki
2 Std.
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 Min
Schweinefleisch in scharfer Sauce (回锅肉)
50 Min
Rindfleisch mit Enoki in feuriger Sauce (肥牛金针菇)
35 Min
Lammkoteletts mit scharfer Tamarinden-Mango-Sauce
1 Std.
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 Min
Gefüllte Calamari vom Grill
50 Min
Garnelen Aglio e Olio
20 Min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 Min