Urządzenia i Akcesoria
Gambas Piri-Piri
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen8
-
Piri-Piri-Chili frisch10
-
Zitronenschale gerieben1 TL
-
grobes Salz10 g
-
Rotweinessig30 g
-
Weinbrand20 g
-
Tomatensauce (z. B. von Barilla), siehe Tipp800 g
-
Zucker½ TL
-
Olivenöl50 g
-
Rosmarin abgezupft2 Zweige
-
Thymian abgezupft5 Zweige
-
Garnelen, roh, groß, geschält800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
41 g
Kalorie
1975 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2020
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Fischsuppe
1 godz. 40 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 min
Garnelencurry
35 min
Teriyaki-Lachs mit feurigem Wirsing
45 min
Seafood-Eintopf
50 min
Seeteufel in Sauce
1 godz.
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 godz.
Garnelen Aglio e Olio
20 min