Urządzenia i Akcesoria
Gambas Piri-Piri
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen8
-
Piri-Piri-Chili frisch10
-
Zitronenschale gerieben1 TL
-
grobes Salz10 g
-
Rotweinessig30 g
-
Weinbrand20 g
-
Tomatensauce (z. B. von Barilla), siehe Tipp800 g
-
Zucker½ TL
-
Olivenöl50 g
-
Rosmarin abgezupft2 Zweige
-
Thymian abgezupft5 Zweige
-
Garnelen, roh, groß, geschält800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
41 g
Kalorie
1975 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2020
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Teriyaki-Lachs mit feurigem Wirsing
45 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 min
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1 godz. 15 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Tintenfischsauce
40 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15 min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 min
Garnelen Aglio e Olio
20 min
Scharfes Thai-Curry mit Cashewkernen
40 min