Wersje kompatybilne
Spaghetti aglio e olio mit Tintenfischringen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tintenfischringe
- 4 Knoblauchzehen
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 5 Zweige Zitronenthymian, abgezupft
- 1400 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 400 g Tintenfisch-Tuben, TK, aufgetaut, in Ringen (ca. 1 cm)
- 50 g Kräuterbutter, kalt, in Stücken
Spaghetti aglio e olio und Fertigstellung
- 1200 g Wasser
- 2 ¼ TL Salz
- 500 g Spaghetti
- 30 g Öl
- 4 - 5 Prisen Pfeffer aus der Mühle
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3782 kJ / 904 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 3059 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelle Thunfisch-Pizza
1 Std.
Gulasch
2 Std.
Grapefruit-Johannisbeer-Saft
10 Min
Schokoladen-Soufflé
45 Min
Ungarisches Paprikagulasch im Thermomix Friend
1 Std. 20 Min
Weizenbier-Risotto mit Meeresfrüchten
45 Min
Lachs mit Spargel, Reis und Zitronen-Hollandaise
45 Min
Spaghetti mit Sardellen und Knoblauchbrösel
40 Min
Schwarze Spaghetti mit Parmesan-Sauce und Garnelen
45 Min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Ungarisches Paprikagulasch
2 Std.
Dänische Zitronencreme
3h