Wersje kompatybilne
Insalata di pasta con tonno affumicato, finocchi e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di bulbo di finocchio a tocchetti, le cime con le barbe
- 10 foglie di basilico fresche
- 20 g di mandorle pelate
- 50 g di olive verdi denocciolate
- ½ spicchio di aglio
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta secca tipo ruote
- 100 g tonno affumicato a listerelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2633.8 kJ / 629.5 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Farfalle alle olive e mozzarella
30 min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45min
Cous cous veloce con verdure crude
20min
Fusilli tricolore
30 min
Maccheroncini estivi con melanzane, pomodorini e feta
35 min
Insalata di pasta integrale
40min
Uova fiamminghe al vapore
45min
Penne integrali con capperi e olive
30 min
Insalata di pasta integrale con prosciutto crudo, melone e fagiolini
55 min
Farro e filetto di maiale con glassa all'aceto balsamico
1 Std. 15 Min
Farro asparagi e frittatina in forma
45min