![Linguine al pesto di nocciole ed erbette Linguine al pesto di nocciole ed erbette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/254165.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di nocciole, sgusciate e spellate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 20 g di rucola fresca, lavata
- 30 g di spinaci baby freschi, lavati
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo bavette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine con pesto di noci e broccoli
35 Min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40p
Pesto di mandorle
10p
Pappardelle spinaci e cipollotti
40p
Tagliatelle di farro al pesto di avocado
1h
Maltagliati pomodori e mandorle
45min
Pappardelle rucola e ricotta
1h
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50 Min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35 Min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35 Min
Pesto di pomodori secchi
10p
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min