![Bresaola con spinaci e bietoline Bresaola con spinaci e bietoline](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00F6EF11-9C3F-41FE-AC39-593C9DC75AD8/Derivates/589D72A9-E8D2-4A35-9BE8-8C994237FCEC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di bietole, lavate e asciugate
- 150 g di spinaci baby freschi, lavati e asciugati
- 40 g di filetti di acciuga sott'olio (4 filetti circa)
- 15 g di capperi sott'aceto
- 30 g di peperone rosso a tocchetti (1 cm)
- 10 foglioline di basilico fresco, lavate e asciugate delicatamente
- 1 pizzico di pepe macinato
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 20 fette di bresaola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagi alla parmigiana
50 min
Contorno di verdure
25 Min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55min
Carpaccio di melanzane
45min
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30 min
Insalata di zucchine e asparagi
35 min
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40 min
Cipolle al gratin
1h
Involtini di tacchino con verdure e salsa al sedano
45min
Insalata di fagiolini
40 min
Insalata fresca di zucchine
50 min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10min