
Urządzenia i Akcesoria
Chałka z kardamonem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 kromek
Składniki
-
250 g mleka 3,2% tłuszczu
-
100 g cukru
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
670 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
3 jajka
-
2 szczypty soli
-
1 łyżka kardamonu, mielonego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g rodzynek (opcjonalnie)
-
migdały, w płatkach do posypania chałki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
211.6 kcal /
885.7 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Kringel
2 godz. 40 min
Wytrawne orzechowe scones
30 min
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min