Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di cicoria a tocchetti
- 230 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 180 g di carote, pelate a rondelle (0.5 cm)
- 550 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 80 g di grano saraceno
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1h 10 min
Zuppa al profumo di curcuma
1h
Minestra di cereali e verdure invernali
50min
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1h
Zuppa di lenticchie rosse
50min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45min
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Zuppa di quinoa (senza glutine)
55min
Zuppa di quinoa
35min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40min