![Minestra di grano saraceno e cicoria Minestra di grano saraceno e cicoria](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/14CE24EE-2F21-4124-AE28-C788EB0978FC/Derivates/15232826-34CD-488E-BBC4-A4074ED5184E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di cicoria a tocchetti
- 230 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 180 g di carote, pelate a rondelle (0.5 cm)
- 550 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 80 g di grano saraceno
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45 Min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50 Min
Zuppa di farro alla contadina
50 Min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 min
Minestra di zucca e riso integrale
1h 20min
Minestra di cereali e verdure invernali
50 Min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min
Zuppa di quinoa
35 min
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di ceci e cicoria
1 Std.
Zuppa al profumo di curcuma
1 Std.