Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maltagliati di farina di mais
- 200 g di farina di mais
- 4 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
Ragù di carne
- 60 g di pancetta a cubetti
- 80 g di sedano a pezzi (2 cm circa)
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 150 g di cipolla a pezzi
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne trita mista
- 70 g di vino bianco
- 300 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 Min
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2 godz. 45 min
Testaroli di farro alle noci
45 Min
Tagliatelle di farro al pesto di avocado
1h
Pappardelle rucola e ricotta
1h
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30min
Schlutzkrapfen (ravioli di magro alla tirolese)
1h 30min
Galette des rois ai marroni
Brak ocen
Maltagliati al basilico con tartufi di mare
2h
Anellini alla pecorara
2h
Quadrucci e piselli in brodo
1h 20min
Crespelle di Teramo
1h 15min