Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di acqua
- 2 melanzane a dadini (2 cm)
- 2 melanzane a fette (0.5 cm)
- 1 pomodoro cuore di bue a pezzi
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane trifolate
40min
Melanzane alla pizzaiola
1小时 10 分钟
Melanzane ripiene light
1h
Cipolle al gratin
1h
Torta salata di cipolle bianche
1h 25min
Uova al funghetto
40min
Crêpes ai funghi
1sa 50 dk
Patate svedesi
55min
Sfogliata ai funghi
1h 40min
Pizza con la ricotta
2 godz. 40 min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40min