![Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine) Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3C520D5E-B532-4066-ABD5-D5892C77E19B/Derivates/5516a85f-09e7-4f9f-b945-5f51cbe3635f.jpg)
Wersje kompatybilne
Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliatelle agli spinaci
- 250 g di farina senza glutine per pasta + q.b.
- 25 g di spinaci baby freschi cotti (50 g crudi)
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Pesto di pomodori secchi
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 130 g di pomodori secchi sott'olio, ben scolati
- 10 foglie di basilico fresche
- 15 capperi
- 20 g di pinoli sgusciati
- 120 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 180 g di stracciatella
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3784.5 kJ / 904.5 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 57.7 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappardelle rucola e ricotta
1u.
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2 Std.
Orecchiette al grano arso con cime di rapa
5sa
Pappardelle spinaci e cipollotti
40 Min
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4 Std.
Farfalle asparagi e bottarga
35 Min
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2 Std.
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2 Std.
Tagliatelle integrali ai broccoli
1 Std. 20 Min
Tagliolini al sugo di spada
30 Min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 Min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50 Min