Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 4 uova
- 100 g di pangrattato
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 900 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2899 kJ / 693 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 46.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Parrozzo
1h 10 min
Ciambelline al vino rosso
1h
Polpettone di tonno
35 Min
Il mio polpettone di tonno con maionese allo zenzero (di Francesca Romana Barberini)
40 min
Pizza di Pasqua
3h
Taralli pugliesi
1h 15min
Ciambella ciociara
3h
Chizze al Parmigiano reggiano
1 godz. 20 min
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Fiadoni
1h
Skolebrød (panini norvegesi)
3 Std. 30 Min
Sformato di patate e ricotta
1 Std. 30 Min