
Urządzenia i Akcesoria
Mini tarty z porem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
110 g masła pokrojonego na kawałki
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
¼ łyżeczki soli
-
40 g wody
-
100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
200 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g kiełbasy np. podwawelskiej, pokrojonej na kawałki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
163.6 kcal /
684.9 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
9.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
211.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEKĄSKI I WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska