Urządzenia i Akcesoria
Mini tarty z porem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
110 g masła pokrojonego na kawałki
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
¼ łyżeczki soli
-
40 g wody
-
100 g sera gouda, pokrojonego na kawałki100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
200 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g kiełbasy np. podwawelskiej, pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
211.1 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
684.9 kJ /
163.6 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI I WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min