Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g masła, pokrojonego na kawałki
- 130 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki soli
- 40 g wody
-
100
g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
lub 100 g sera gouda, pokrojonego na kawałki - 200 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 100 g kiełbasy, np. podwawelskiej, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 684.9 kJ / 163.6 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 211.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastizzi z groszkiem
1h 30min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Scones z camembertem
45min
Focaccia z kiełbasą
2h
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2u. 5min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50 min.
Placki gozleme ze szpinakiem
1h 15min
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1h 15min
Koszyczki z prosciutto
40min
Paluszki serowo-szynkowe
1h 15min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1h 50 min.