
Urządzenia i Akcesoria
Tort Marysieńka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Biszkopt kakaowy
-
mąki pszennej typ 45080 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego40 g
-
jajek5
-
cukru140 g
-
soli1 szczypta
Blat orzechowo-bezowy
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek250 g
-
białek5
-
cukru200 g
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej1 łyżka
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżka
Budyń
-
mleka w temp. pokojowej500 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM20 g
-
cukru100 - 200 g
-
mąki pszennej50 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
żółtka3
Krem budyniowo-maślany
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki250 g
-
likieru migdałowego, np. amaretto40 - 50 g
Przygotowanie tortu
-
espresso, zaparzonego ostudzonego200 - 250 g
Polewa czekoladowa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
miodu5 g
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
542.7 kcal /
2272.3 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
31.3 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Sód
161.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Tort Czarny Las
5 godz.
Ciasto makowa panienka
7 godz. 40 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Królewiec
9 godz. 45 min
Tort
3 godz. 10 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.