
Urządzenia i Akcesoria
Makowiec z bezą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 porcji
Składniki
-
jajek6
Kruchy spód
-
mąki pszennej200 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki130 g
-
zimnej wody20 g
-
cukru pudru30 g
-
ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker®1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia Dr. Oetker®½ łyżeczki
Masa makowa
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
orzechów włoskich, łuskanych150 g
-
maku400 g
-
mleka350 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
jajko1
-
cukru30 g
-
miodu, płynnego100 g
-
kaszy manny20 g
-
rodzynek100 g
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej50 g
-
ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker®1 łyżeczka
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Beza
-
cukru230 g
-
soli1 szczypta
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
418 kcal /
1751 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
115 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik Izaura
2 godz.
Ciasto makowa panienka
7 godz. 40 min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 godz.
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.