
Urządzenia i Akcesoria
Cebulaki
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
mleka 3,2 % tłuszczu250 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki pszennej500 g
-
soli½ łyżeczki
-
oleju30 g
Farsz
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki400 - 450 g
-
masła30 g
-
soli¾ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
żółtko do posmarowania ciasta
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
345.1 kcal /
1443.8 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
56.4 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
383.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chlebek hot dog do odrywania
1hod. 30min
Cebulowe bułki z oregano
1hod.
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1hod. 45min
Placki gozleme ze szpinakiem
1hod. 15min
Paluszki serowo-szynkowe
1hod. 15min
Ślimaki na przerwę
2hod. 15min
Hot dogi kibica
1hod. 50min
Bułki łobuza i spółki
1hod. 55min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1hod. 30min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45min
Kotleciki z chleba
45min