
Urządzenia i Akcesoria
Pyzy z mięsem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Farsz
-
wody500 g
-
mięsa wieprzowego np. łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki350 - 370 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
jajko1
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
estragonu, suszonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Ciasto
-
ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki500 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki500 g
-
skrobi ziemniaczanej150 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i rąk100 g
-
jajko1
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania½ łyżeczki
-
woda do gotowania
-
oleju do gotowania1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
788 kcal /
3300 kJ
Białko
26.1 g
Tłuszcz
27.2 g
Węglowodany
115.1 g
Błonnik
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska