Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem

3.6 468 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Farsz
  • wody
    500 g
  • mięsa wieprzowego np. łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki
    350 - 370 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • jajko
    1
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • estragonu, suszonego (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
Ciasto
  • ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
    500 g
  • ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki
    500 g
  • skrobi ziemniaczanej
    150 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i rąk
    100 g
  • jajko
    1
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania
    ½ łyżeczki
  • woda do gotowania
  • oleju do gotowania
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 788 kcal / 3300 kJ
Białko 26.1 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 115.1 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...