
Urządzenia i Akcesoria
Pyzy z mięsem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Farsz
-
500 g wody
-
350 - 370 g mięsa wieprzowego np. łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego
-
1 jajko
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki estragonu, suszonego (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
500 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
-
500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki
-
150 g skrobi ziemniaczanej
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i rąk
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
woda do gotowania
-
1 łyżeczka oleju do gotowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
788 kcal /
3300 kJ
Białko
26.1 g
Tłuszcz
27.2 g
Węglowodany
115.1 g
Błonnik
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Karpatka
5 godz.
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kiszka ziemniaczana
4 godz. 20 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Kopytka
40 min
Kluski śląskie
30 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Szybkie zacierki
20 min