Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem

3.6 476 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Farsz
  • 500 g wody
  • 350 - 370 g mięsa wieprzowego np. łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki estragonu, suszonego (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 500 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
  • 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g skrobi ziemniaczanej
  • 100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i rąk
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
  • woda do gotowania
  • 1 łyżeczka oleju do gotowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 788 kcal / 3300 kJ
Białko 26.1 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 115.1 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...