
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 porcje
Składniki
Nadzienie serowe
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
70 g cukru
-
100 - 150 g rodzynek
Ciasto
-
600 g mąki pszennej
-
100 g cukru
-
300 g wody letniej
-
1 jajko
-
60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Lukier
-
200 g cukru
-
1 białko
-
4 - 5 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 - 5 kropli soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
-
migdały, w płatkach (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
221.9 kcal /
929.1 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
20.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska