Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim

Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim

3.8 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 600 g wody
  • 800 - 1000 g białych szparagów o grubości ok. 1 cm, obranych
  • 250 g jogurtu greckiego
  • 3 żółtka
  • 1 - 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
  • oregano, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 9.4 g
Kalorie 725.4 kJ / 173.2 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 13.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...