Urządzenia i Akcesoria
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
800 - 1000 g białych szparagów o grubości ok. 1 cm, obranych
-
250 g jogurtu greckiego
-
3 żółtka
-
1 - 2 łyżeczki musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
oregano, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.4 g
Kalorie
725.4 kJ /
173.2 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Zupa krem ze szparagów
45 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Sos holenderski
15 min