Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim

Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim

3.8 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • wody
    600 g
  • białych szparagów o grubości ok. 1 cm, obranych
    800 - 1000 g
  • jogurtu greckiego
    250 g
  • żółtka
    3
  • musztardy
    1 - 2 łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżeczki
  • oregano, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 173.2 kcal / 725.4 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 13.2 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...