
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 160 g sera roquefort, pokrojonego na kawałki
- 180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1370 kJ / 327 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z parmezanu
10min
Sos z czerwonego wina
40 min
Pikantne aïoli
15min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Sos serowy Mornay
10min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Sos majonezowy z chimichurri
10min
Warzywa w tempurze
1h
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Sos beszamelowy
15min