Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy roquefort
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
160 g sera roquefort pokrojonego na kawałki
-
180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
747.4 mg
Białko
10 g
Kalorie
1395.5 kJ /
333.5 kcal
Tłuszcz
31.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos maltański
10 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Dip serowy
10 min
Sos z sera cheddar
20 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos choron
20 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Sos serowy Mornay
10 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min
Sos beszamelowy
15 min