Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 160 g sera roquefort, pokrojonego na kawałki
- 180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1395.5 kJ / 333.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 747.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Sos holenderski
15 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 Min
Sos beszamelowy
15 Min
Krem z parmezanu
10 Min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 Min
Sos romesco
1 Std. 25 Min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 Min
Dip serowy
10 Min
Sos currywurst
25 Min
Sos serowy Mornay
10 Min
Sos z sera cheddar
20 Min