Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 łyżki sosu sojowego, plus ilość do podania
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- 150 g ryżu do sushi
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 3 mm plastry
- 700 g wody
- 1 szczypta soli
-
¼
łyżeczki pieprzu białego, mielonego
lub ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego - olej sezamowy, ilość do dekoracji
- ziarna sezamu, białego, prażone, ilość do dekoracji
- kolendra, świeża, tylko liście, posiekana
- cebula dymka, posiekana, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2041 kJ / 488 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1305 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50min
Grasica cielęca z cebulą dymką
3 godz.
Bentō śniadaniowe
40 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Panierowana cebula bhaji
30 min