
Urządzenia i Akcesoria
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbek czosnku1
-
serka kremowego podzielonego na kawałki250 g
-
jogurtu naturalnego20 g
-
wody600 g
-
marchewki pokrojonej w 0,5 cm plastry200 g
-
różyczek kalafiora pokrojonych na 2,5 cm kawałki200 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na 2,5 cm kawałki200 g
-
zielonych szparagów bez twardych końców (ok. 330 g)1 pęczek
-
kostki lodu
-
soli½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
298.3 kcal /
1248.7 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Sód
772.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska