Parowane warzywa z parmezanowym dipem

Parowane warzywa z parmezanowym dipem

4.3 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • ząbek czosnku
    1
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    250 g
  • jogurtu naturalnego
    20 g
  • wody
    600 g
  • marchewki pokrojonej w 0,5 cm plastry
    200 g
  • różyczek kalafiora pokrojonych na 2,5 cm kawałki
    200 g
  • różyczek brokułu pokrojonych na 2,5 cm kawałki
    200 g
  • zielonych szparagów bez twardych końców (ok. 330 g)
    1 pęczek
  • kostki lodu
  • soli
    ½ łyżeczki
  • cukru
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 298.3 kcal / 1248.7 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 15.9 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 772.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...