
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 250 g serka kremowego podzielonego na kawałki
- 20 g jogurtu naturalnego
- 600 g wody
- 200 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 200 g różyczek kalafiora pokrojonych na 2,5 cm kawałki
- 200 g różyczek brokułu pokrojonych na 2,5 cm kawałki
- 1 pęczek zielonych szparagów bez twardych końców (ok. 330 g)
- kostki lodu
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 298.3 kcal / 1248.7 kJ
- Białko
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Sód
- 772.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
1 godz.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 min