Parowane warzywa z parmezanowym dipem
TM6 TM5

Parowane warzywa z parmezanowym dipem

4.3 ( 50 ocen )

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 20 g jogurtu naturalnego
  • 600 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 200 g różyczek kalafiora pokrojonych na 2,5 cm kawałki
  • 200 g różyczek brokułu pokrojonych na 2,5 cm kawałki
  • 1 pęczek zielonych szparagów bez twardych końców (ok. 330 g)
  • kostki lodu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
298.3 kcal / 1248.7 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Sód
772.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy