Koulibiac di salmone al profumo di aneto

Koulibiac di salmone al profumo di aneto

4.7 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

Pasta brisée
  • 360 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 180 g di burro a tocchetti
  • 1 cucchiaino di sale
  • 90 g di acqua fredda
  • 1 cucchiaino colmo di pepe rosa macinato
Farcitura
  • 1000 g di acqua
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 4 pizzichi di sale
  • 150 g di riso basmati
  • 3 uova
  • 250 g di scalogno a pezzi
  • 50 g di burro a pezzi
  • 250 g di funghi champignon puliti e a fette
Terminare la preparazione
  • 900 g di filetto di salmone fresco intero, senza pelle e deliscato
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 7 rametti di aneto fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 300 g di foglie di spinaci freschi pulite
  • 1 uovo
  • 200 g di vino bianco
  • 400 g di panna acida (crème fraîche) (30% di grassi)
  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 30 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 848 kcal / 3545 kJ
Białko 33.4 g
Tłuszcz 57.3 g
Węglowodany 49.9 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...