Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di bietole, le foglie, private della parte centrale, pulite, asciugate e a listarelle (1-2 cm)
- 30 g di vino bianco secco
- 70 g di pomodorini ciliegia a metà
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 150 g di tofu affumicato
- 20 g di pangrattato
Pasta
- 75 g di farina tipo 00
- 75 g di farina di semola di grano duro + q.b. per infarinare
- ½ cucchiaino di amido di mais
- 75 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- mandorle a lamelle a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata russa vegana
45 dk
Burger in agrodolce
1 Std. 10 Min
Formaggio vegano tritato
10 Min
Erbazzone (vegan)
2 Std. 20 Min
Veg-burger (vegan)
1 Std. 10 Min
Burger vegan
5h
Cheesecake (vegan)
2 godz. 15 min
Crêpes ai carciofi (vegan)
1sa 30 dk
Mezzelune di melanzane e quinoa (vegan)
55min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 Min
Ravioli al radicchio rosso e noci (vegan)
1 Std. 40 Min
Pasta fresca (vegan)
1 Std. 10 Min