Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 50 g di latte
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 1000 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 12 scampi freschissimi, sciacquati in acqua salata
- 200 g di foglie di spinaci freschi, sbollentati e strizzati
- 1 albume
Crema
- 200 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis integrali con Gorgonzola
1 Std.
Cannoli ripieni di crema ai formaggi e tartufo nero
35 min
Cheesecake al limone
5 godz. 25 min
Calamaretti e funghi in cestini di polenta
1 godz. 50 min
Cheesecake al cacao e frutti di bosco
40 min
Monte bianco
1 Std.
Girelle alla curcuma con zucchine e gamberetti
8 godz.
Chawan mushi
35 min
Bicchierini di zucchine con formaggio
45min
Flan di funghi porcini
1 Std.
Barchette di radicchio e mele (per 2 persone)
40 min
Ravioli di magro con salsa di caprino alla menta
1 godz. 30 min