Wersje kompatybilne
Pizza libanese alle erbe aromatiche (Manakish con Za'atar)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Za'atar
- 20 g di timo secco
- 15 g di origano secco
- 15 g di santoreggia secca
- 10 g di sommacco
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di semi di sesamo
Pizza libanese
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 275 g di acqua
- 50 g di olio di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2379 kJ / 565 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Focaccia libanese
3h 30min
Cannelloni di grano saraceno e zucca
1h 15 min
Injera (pane eritreo fermentato)
48 Std. 35 Min
Pane svedese
2h
Pane al curry e paprika
4 Std. 50 Min
Patate Dauphine
1h 50min
Pizzette integrali (di Luca Montersino)
4 Std. 15 Min
Focaccia al pesto
3h 40min
Pizzette al formaggio di capra
1j 35 menit
Focaccine di segale ai semi
3h 30min
Riso cantonese allo zenzero
35 min
Pizzette alle erbe aromatiche
1j 35 menit