Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cannelloni
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 200 g di pecorino ben stagionato, a pezzi
- 150 g di fave fresche, sgranate
- 8 foglie di basilico fresche, lavate
- 250 g di ricotta di pecora, scolata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 500 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 20 g di burro
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2276 kJ / 544 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Ciambella di farro con halloumi, mirtilli e rosmarino
1hod. 50min
Cordon bleu alle erbe aromatiche con insalata croccante
1h
Cous cous ai profumi di Sicilia (vegan)
1h 10 min.
Cocottine di fave
40 min.
Baccalà gratinato con patate, uova e peperoni
1h
Ravioli asparagi e bottarga
45 min.
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min
Maltagliati pomodori e mandorle
45 min.
Lasagne asparagi e funghi
2h
Lasagne carciofi e crema di stracchino
1h
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min.
Ravioli di agrumi e menta con pomodorini confit
1 Std. 40 Min