Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
wrząca woda do opłukania kaszy
-
10 - 15 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ½ - 3 ¾ łyżeczki soli
-
2 jajka
-
40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
-
woda ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
697.1 kJ /
166.5 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 Std. 40 Min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Bezglutenowy spód do tarty
35 Min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 Std. 55 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 Std. 20 Min
Focaccia (bez glutenu)
1 Std.
Gryczane kluski kładzione
40 Min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 Std. 30 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min