Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g kaszy jaglanej
- wrząca woda, do opłukania kaszy
- 10 - 15 g bazylii, świeżej, tylko liście
- 10 g liści szpinaku baby, świeżych
- 1000 g wody
- 2 ½ - 3 ¾ łyżeczki soli
- 2 jajka
- 40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
- woda, ilość do gotowania klusek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 697.1 kJ / 166.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia (bez glutenu)
1 Std.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 Std. 55 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 Std. 30 Min
Bagietka bezglutenowa
1h 45 min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 Std.
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 Min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min