Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
wrząca woda do opłukania kaszy
-
10 - 15 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ½ - 3 ¾ łyżeczki soli
-
2 jajka
-
40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
-
woda ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
697.1 kJ /
166.5 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Mąka gryczana
5 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Gryczane kluski kładzione
40 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min