Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g wody
- 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
- 85 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski, kopystki i papieru
- 300 g mąki pszennej
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 4 łyżeczki przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 godz.
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 Std. 20 Min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Sos romesco
1 Std. 25 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Pissaladière - francuska pizza
1 Std. 20 Min
Żytnie podpłomyki
2 Std. 10 Min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min