Podpłomyki w libańskim stylu
TM5 TM6

Podpłomyki w libańskim stylu

4.4 (36 ocen)

Składniki

  • 200 g wody
  • 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
  • 85 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski, kopystki i papieru
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 4 łyżeczki przyprawy za'atar (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
437 kJ / 104 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy