Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki w libańskim stylu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
-
200 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
-
85 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski, kopystki i papieru
-
300 g mąki pszennej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
4 łyżeczki przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
437 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2 godz. 5 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min