Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki w libańskim stylu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
-
200 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
-
85 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski, kopystki i papieru
-
300 g mąki pszennej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
4 łyżeczki przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
437 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczywo maca
50 Min
Chimichurri
5 Min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 Min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 Std. 25 Min
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Lassi z kiełkami
20 Min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 Std. 20 Min
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Żytnie podpłomyki
2 Std. 10 Min
Chlebki naan z kalafiorem i ciecierzycą, dipem z fety i matcha tahini
1 Std. 20 Min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min