
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki w libańskim stylu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
-
wody200 g
-
suchych drożdży (8 g)2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski, kopystki i papieru85 g
-
mąki pszennej300 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
przyprawy za'atar (patrz wskazówka)4 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
104 kcal /
437 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Ciabatta
4 godz. 40 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min