Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki w libańskim stylu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
-
200 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
-
85 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski, kopystki i papieru
-
300 g mąki pszennej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
4 łyżeczki przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
437 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
30 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min