Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 200 g jogurtu naturalnego
- 50 g majonezu
- 30 g żurawiny, do mięs, ze słoika
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki curry, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 572.6 kJ / 136.8 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dressing z awokado i bazylii
10min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25hod. 15min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Dip z suszonych pomidorów
15min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min
Sos bazyliowo-musztardowy
20min
Sos tatarski
5min