
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
sera gouda pokrojonego na kawałki60 g
-
kostek boczku (ok. 1 cm)60 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry podzielonych na pojedyncze filety800 - 850 g
-
sosu sojowego3 łyżki
-
koncentratu wołowego (np. Bovril, Maggi)1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek40 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki280 - 300 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
soli1 szczypta
-
batatów obranych, pokrojonych w 4 cm plastry400 g
-
jabłek (np. Granny Smith, Golden Delicious), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki500 g
-
jabłek, do gotowania (np. Bramley, Reinette), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki180 g
-
octu jabłkowego lub octu ryżowego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
curry, mielonego do smaku1 czubata łyżeczka
-
wody200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
656 kcal /
2745 kJ
Białko
59 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
2 godz. 45 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min