Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry

Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry

4.6 61 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera gouda pokrojonego na kawałki
    60 g sera edamskiego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g kostek boczku (ok. 1 cm)
  • 800 - 850 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry podzielonych na pojedyncze filety
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka koncentratu wołowego (np. Bovril, Maggi)
    1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 280 - 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 szczypta soli
  • 400 g batatów obranych, pokrojonych w 4 cm plastry
  • 500 g jabłek (np. Granny Smith, Golden Delicious), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 180 g jabłek, do gotowania (np. Bramley, Reinette), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego lub octu ryżowego (patrz wskazówka)
  • 1 czubata łyżeczka curry, mielonego do smaku
  • 200 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 656 kcal / 2745 kJ
Białko 59 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...