Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 450 g d'asperges vertes, épluchées et coupées en tronçons (3-4 cm)
- 1000 g d'eau
- 15 g de beurre
- 1 bouquet de basilic frais, équeuté
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1247.2 kJ / 300.2 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5h 30min
Velouté glacé aux petits pois
40 min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Tarte aux asperges et chèvre frais
1 Std. 20 Min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Quiche aux asperges
1 Std. 15 Min
Flan d'aubergine
1h
Tarte asperge-ricotta
1h 25min
Gaspacho
12 godz.
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50min
Juillet - Gaspacho et sorbet tomate basilic
2h 30min
Bavarois d'asperge
15min