Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 65 g farinha tipo 65
- 130 g flocos de aveia grossos
- 80 g manteiga
- 10 g coentros
- 10 g salsa
- 5 g aneto
- 60 g amêndoa c/ pele
- 30 g sementes de abóbora
- 30 g sementes de girassol
Legumes
- 500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g brócolos, só os floretes
- 200 g ervilhas frescas
- 150 g ervilhas de quebrar
- 150 g curgete cortada em lâminas finas
- Azeite q.b. p/ untar
- 150 g espinafres baby
- 20 g manjericão
Molho
- 50 g queijo Emmental
- 400 g leite
- 40 g farinha tipo 65
- 20 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
-
½
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub ½ cubo de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1542 kJ / 369 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estufado de amendoim africano
50 Min
Guisado de grão com rama de beterraba
30 Min
Caril de legumes
55 Min
Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas
55 Min
Pesto de couve e avelã
5 Min
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2 godz. 40 min
Empada vegetariana
1 Std. 25 Min
Empadão vegetariano
1 Std. 40 Min
Lasanha de abóbora e couve
1 Std. 25 Min
Estufado de beringela picante
30 Min
Dip de húmus de cenoura assada com palitos de vegetais crus
25 Min
Feijoada vegetariana
1h 20min