Salada de arroz integral com couve-flor assada

Salada de arroz integral com couve-flor assada

4.4 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

Molho
  • cebola
    50 g
  • dente de alho
    1
  • gengibre cortado em tiras
    5 g
  • malagueta (opcjonalnie) s/ sementes
    ½
  • cominhos
    ½ c. chá de
  • sementes de coentros
    1 c. chá de
  • paprika fumada
    ½ c. chá de
  • iogurte natural
    120 g
  • sumo de limão
    35 g
Arroz e couve-flor
  • azeite
    75 g
  • sumo de limão
    20 g
  • coentros só as folhas
    10 g
  • salsa só as folhas
    10 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • caril
    1 c. chá de
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • água
    1200 g
  • sal
    2 c. chá de
  • arroz integral
    300 g
  • arandos secos (cranberries)
    40 g
  • couve-flor pequena c/ golpe em cruz no caule (750 g aprox.)
    1
  • feijão-encarnado cozido escorrido
    100 g
  • pistácio picado grosseiramente
    50 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 412 kcal / 1724 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 90 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...