Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g queijo parmesão
- 10 g salsa
- 50 g manteiga
- 100 g chalota
- 300 g couve roxa cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
-
300
g favas descongeladas s/ pele
lub 300 g favas frescas s/ pele - 50 g vinho branco seco
- 320 g arroz p/ risoto
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- 750 g água
- 50 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moussaka vegetariana
1h 10min
Risoto de legumes
40min
One pot de quinoa
40min
Risoto de alho com tomate-cereja e mozarela
45min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45min
Tagliatelle com favas e molho de ricota e hortelã
30min
Polenta com cogumelos e espinafres
35min
Pataniscas de feijão-frade com puré de nabo e batata-doce
1h
Risoto de ervilhas, espargos e favas
30min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3 Std. 25 Min
Risoto de beterraba
30min
Estufado de lentilhas com legumes
1h 45min