Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les roulés poireau jambon
- 500 g d'eau
- 6 blancs de poireau, entiers et lavés
La sauce béchamel
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux
- 40 g de beurre doux
- 50 g de farine de blé
- 500 g de lait demi-écrémé
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 6 tranches de jambon blanc
- 1 de fromage de chèvre bûche, coupée en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1157 kJ / 276 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne chèvre-courgette
1h
Endives au jambon
1h 15min
Tartiflette aux courgettes
55 min
Gratin de courgette aux lardons
40 Min
Courgettes farcies
45 min
Quiche au poireau
55 min
Courgette au jambon
1h
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h
Gratin de poireaux, jambon et mimolette
1 Std. 10 Min
Crumble de poireau au chorizo doux
50min
Tartiflette
1h 15min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1h