Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon (1 gros), coupé en quatre
- 4 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 500 g de viande de bœuf hachée à 5% de MG
- 150 g de poivron rouge (1), en cubes
- 150 g de tomates, en cubes
- 400 g de tomates pelées
- 150 g d'eau
- 2 c. à soupe de cumin en poudre
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de quatre-épices
- 2 c. à café d'origan déshydraté
- 1 pincée de piment en poudre
- 250 g de haricots rouges en conserve, égouttés
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1723 kJ / 414 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Chili con carne
1hod. 15min
Chili con carne
30min
Veau mijoté aux épices, purée de carotte
1 Std. 20 Min
Cubes de poulet et riz aux lentilles
50 Min
Blancs de poulet sauce chorizo
50 Min
Rougail saucisse
50 Min
Filet mignon farci, pâtes aux champignons
1h 10min
Porc teriyaki aux pommes
2 Std. 20 Min
Ratatouille aux merguez
40 Min
Gumbo de poulet façon cajun
35 Min
Sauté de veau au chorizo
1hod.
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50 Min