Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 70 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 130 g di burro morbido, a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino raso di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 60 g di zucchero
- 180 g di ricotta di pecora
- 1 tuorlo d'uovo
- 10 g di Rum
- 1 pizzico di cannella in polvere
Terminare la preparazione
- 3 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 598.9 kJ / 143.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Nuvolette di ricotta
50 min
Torta deliziosa di mandorle
9 Std.
Zuccotto all'ananas
7 godz. 25 min
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5min
Galette des rois ananas e Rum
2 Std. 30 Min
Sfinci siciliani salati
3 Std. 30 Min
Iris siciliani
4 Std. 10 Min
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2u. 10min
Ravioli dolci fritti
1 Std.
Ravioli di ricotta
1 Std. 35 Min
Cheesecake cioccolato e caffè
2 godz. 40 min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min