![Mini panzerotti al pecorino Mini panzerotti al pecorino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93D8BAAE-387B-47A7-8733-22A34730B5A4/Derivates/3d170862-115b-4de5-b5f6-1255bf319298.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 200 g di pecorino, a pezzi
- 1 cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Panzerotti alla romana
55 Min
Panzerotti alla romana
55 Min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Panzerotti romani
1 godz. 10 min
Panzerotti
5 godz.
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1 Std. 30 Min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 min
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3h 20min
Pizza rustica lucana
1 Std. 15 Min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20min