Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 200 g di pecorino, a pezzi
- 1 cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Grissini al formaggio con pesto di verdure
1h 30min
Panzerotti alla romana
55p
Panzerotti romani
1h 10min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40 min
Focaccia ai 4 formaggi
45min
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3h 20min
Panzerottini TM6
4 Std.
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Panzerotti
5h
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20min