Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato bigusto
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 150 g di latte condensato
-
4 - 5
gocce di aroma di vaniglia
lub ½ stecca di vaniglia - 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Biscotto
- 100 g di zucchero
- 150 g di burro a pezzi
- 1 tuorlo
- 1 uovo
- 250 g di farina tipo 00
- 30 g di latte
- 15 g di cacao in polvere
- 4 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3397 kJ / 812 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 77.9 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 206.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato
12h
Glassa al cioccolato
20min
Crema gianduia
15 分钟
Cracker dolci salati
1小时 30 分钟
Hot Fudge
20min
Gelato biscotto cioccostelle
3h
Pasta di zucchero
1小时 10 分钟
Deliziosi al cioccolato
1小时 30 分钟
Croccante ai pistacchi
1h
Coppetta gelato alla vaniglia e cioccolato
10óra 20p
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2小时
Caramelle mou
1h 15 min