Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 300 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 100 g di latte condensato zuccherato
- 120 g di pan di Spagna a cubetti
- 60 g di liquore tipo Strega
- 30 g di scorza di arancia candita a cubetti
- 30 g di cedro candito a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
Alternatywne przepisy
Amaretti sardi
45min
Cassata siciliana
6h 35min
Bon bon di marzapane
1h 50min
Torta ai frutti esotici
8h 10min
Crema di formaggio spalmabile
5min
Cioccolato plastico
12h
Charlotte alle pere (senza glutine)
7 Std. 15 Min
Budino ai 3 colori
8h
Shirley Temple
10 dk
Mousse di cioccolato profumata all'arancia e cannella
2 Std. 20 Min
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2 Std.
Torta all'arancia e crema tropicale
2 godz. 35 min