Torta appassionata alle amarene

Torta appassionata alle amarene

4.0 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 250 g di farina tipo 00
  • 100 g di crema gianduia
  • 2 uova
  • 50 g di zucchero
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema Bimby ®
  • 100 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 40 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 500 g di latte
  • 2 uova
  • burro q.b.
Terminare la preparazione
  • 25 amarene sciroppate scolate
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 315 kcal / 1318 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...